Foredrag

Når jeg holder foredrag, taler jeg i cirka en time, hvorefter der er pause. Efter pausen svarer jeg på spørgsmål eller fortsætter med mit foredrag i ca. 45 minutter.

Med baggrund i den aktuelle situation i Mellemøsten, vil der i den efterfølgende spørgetid, være rig mulighed for en spændende debat om de religiøse, kulturelle og politiske forskelle igennem tiderne.

Nedenstående er forslag til præsentationsmaterialet.

Teheran tur-retur (kort introduktion)
Tag med på en spændende rejse fra Skagen over København til Kennedyernes Washington DC – Shahens Iran og retur. Oplev de mange facetter i de skiftende kulturer, politiske intriger, revolutioner, Islam og flugten fra Iran i 1978. En lang og farefuld togrejse på 6 ½ døgn.

Teheran tur-retur (lang introduktion)
Forfatteren Lean Waage Beck har i sin bog “Teheran tur-retur” beskrevet drømmen om at komme væk fra den barske opvækst i Skagen. Uddannelsen som damefrisør blev starten på et fantastisk liv der førte hende fra Danmark til 1960ernes amerikanske jetset, livet i “Det Hvide Hus” og videre til Iran og de mange storpolitiske intriger, der 10 år senere i 1978 endte med den farefulde flugt fra Iran alene med to børn. Efter sytten år i udlandet stod Lean igen i Danmark og skulle starte helt forfra.

Andre foredragsemner:

Den Trans Tyrkiske og Trans Iranske Jernbane.
Jernbanen er bygget af danske ingeniører i 1933-1938. En spændende beskrivelse af datidens byggeteknik. En jernbane konstruktion igennem 250 tuneller og over 3000 små og store broer i farefulde omgivelser. I henholdsvis ufremkommelige bjerg landskaber og golde ørkener. Danske ingeniøreres møde med korruption, politiske intriger og store kulturelle forskelle. I minus 40 til plus 50 grader, blandt tigre, slanger og bjørne.

Sort skæbne ( Udgivet på forlaget People´sPress)
En sandfærdig beretning om drengen Alan der som 12 årig sluttede sig til peshmergaerne (kurdiske frihedskæmpere). og otte år senere blev vidne til og offer for Saddam Husseins kemiske giftgas angreb på kurderne. Flugten til Tyrkiet, hvorefter hele Alans familie blev godkendt som FN Kvoteflygtning, og deres møde med det for dem ukendte land Danmark. En beretning om den ofte fejlslagen integrationsindsats.

Sort skæbne er en beretning om savn, afstraffelse, ulykkelig kærlighed og en vilje til at ville overleve på trods af de barske oplevelser, fortalt med både humor og poesi. Samtidigt er det et indblik i kurdernes kultur, traditioner og religion.


Teknisk udstyr
Jeg har brug for at kunne koble min computer til en projektor. Såfremt forholdene kræver det, er det nødvendigt med en håndholdt eller anden mobil mikrofon.